Max Hout B.V.
29 april 2021

Zweden heeft nu meer bos dan een eeuw geleden!

Max Hout levert enkel kwalitatief goed hout, dat voldoet aan een aantal belangrijke certificeringen. In deze nieuwsbrief kun je lezen hoe in Zweden het duurzame bosbouwmodel wordt toegepast.

Zweden heeft nu meer bos dan een eeuw geleden!

Meer dan 70% van het landschap in Zweden is bedekt met bossen. Zweden heeft bijna 1% van ’s werelds commerciële bosgebieden en levert 10% van het gezaagde hout, pulp en papier dat op de wereldmarkt wordt verhandeld. En toch is in minder dan 100 jaar tijd het bosbezit verdubbeld!!

Zweden heeft nu meer bossen dan een eeuw geleden. Ze hanteren een duurzaam bosbouwmodel. Doordat er meer bomen groeien dan er omgezaagd worden, neemt het aantal bossen toe. Lang was er sprake van achteruitgang. In 1903 werd de bosbouwwet aangenomen met als doel deze achteruitgang te keren. Voor iedere gekapte boom moest een nieuwe worden geplant. De wetgeving beperkte ook het oogsten van hout. In 1993 maakte Zweden zijn bossen “een nationale hulpbron” en zorgde het ervoor dat de industrie zowel economisch, sociaal als ecologisch duurzaam werd.

nieuws max hout bv bosbeheer zweden duurzaam certificering
Meer nieuwsberichten

Meer weten?

We staan voor je klaar.

Heb je een vraag of wil je een aanvraag doen? Neem gemakkelijk en snel contact met ons op.