Max Hout B.V.
20 maart 2024

Terug van een inspirerende reis naar Finland!

Vorige maand zijn we bij de @Wood From Finland Conference geweest. Alle zagerijen uit Finland waren hier aanwezig alsmede kopers uit tientallen landen. Dit bood ons gelijk de mogelijkheid om onze leveranciers te ontmoeten. Ook was dit een goede gelegenheid om met nieuwe leveranciers in contact te komen.

Wood From Finland Conference

Tijdens de conferentie werd er onder andere aandacht besteed aan het bosbeheer in Finland. De bevindingen waren ronduit indrukwekkend.

Wist je dat 71,6% van Finland bedekt is met bos? En dat de jaarlijkse groei van hout meer dan 105 miljoen kubieke meter bedraagt? In de afgelopen 50 jaar is deze groei zelfs verdubbeld! De Finse bossen bevatten momenteel meer dan 2,5 miljard kubieke meter hout, waarvan in de afgelopen halve eeuw meer dan 1 miljard kubieke meter is toegevoegd. Dit benadrukt de toonaangevende rol die Finland speelt in bosbouw en het behoud van duurzaamheid.

Een ander interessant feit is dat 6,6% van het Finse landoppervlak strikt beschermd is, terwijl 5,4% beperkt wordt gebruikt. Bovendien wordt de hoge dekking van PEFC-certificering benadrukt, wat de duurzaamheid van het Finse bosbeheer verder onderstreept.

Verschillende zagerijen bezocht

Naast het bijwonen van de conferentie, hebben we ook verschillende zagerijen bezocht. De omgeving was gehuld in kou en een winters wit landschap, wat onderweg prachtige beelden opleverde.
We bezochten onze leverancier van thermisch gemodificeerd hout. Dit hout, bekend als Thermowood, is verkrijgbaar in zowel ruwe als geschaafde vorm, en verkrijgbaar vanaf een halve vracht.

Geschaafd hout uit Finland

In ruw vurenhout bieden we ook pick-a-pack aan, 22mm’s & 32mm’s. Daarnaast behoort geschaafd hout uit Finland tot de mogelijkheden. De kwaliteit van het hout uit deze regio is werkelijk prachtig!

Kortom, onze reis naar Finland was inspirerend en nuttig.

#Bosbeheer #duurzaam #Finland #hout #vurenhout #grenenhout #thermowood

Meer nieuwsberichten

Meer weten?

We staan voor je klaar.

Heb je een vraag of wil je een aanvraag doen? Neem gemakkelijk en snel contact met ons op.